Landelijke Tuchtrechtdag

Delen:

Rechtbank-2Het tuchtrecht is volop in ontwikkeling. Welke gevolgen heeft het wetvoorstel van de Wet Positie en Toezicht Advocatuur voor advocaten? Is er een lijn binnen de tuchtrechtspraak te ontdekken, en worden trends binnen het tuchtrecht beïnvloed door bijvoorbeeld artikel 6 EVRM? Wat is de grens tussen het strafrecht en tuchtrecht? En hoe ziet de toekomst van het tuchtrecht eruit? Tijdens de landelijke Tuchtrechtdag, die op maandag 27 oktober wordt georganiseerd door het Advocatenblad, gaan vooraanstaande sprekers in op deze vragen.

De sprekers zijn onder meer: Bas Martens (partner bij Delissen Martens en deken in het arrondissement Den Haag), Joost van Dijk (voorzitter van het Hof van Discipline), Hans de Doelder (emeritus hoogleraar straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam) en Henk van Dijk (voormalig deken en raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden).  

Tijdens het congres is veel mogelijkheid voor discussie en interactie.

Klik voor het hele programma en inschrijving hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven