Laura in NY #1 Sprong het New Yorkse diepe

Delen:

Moederziel alleen verhuizen naar een miljoenenstad op een nooit eerder bezocht continent. Wat levert dat op?

new-york

Mijn naam is Laura Burgers en ik ben 24. Ik schrijf vanuit New York. Dankzij de research master Public International Law van de UvA zal ik de komende vijf maanden namelijk studeren aan New York University, in hartje Manhattan. Een geweldige kans. En niet alleen vanwege het avontuur.

Machteloosheid van Socrates en metroreclames

Misschien kent u het filmpje ‘Powers of Ten’, gemaakt in 1977. Beginnend bij een picknickend stel in een park in Chicago wordt er eerst alsmaar uitgezoomd. Het park wordt zichtbaar, de stad, de aarde, ons zonnestelsel, het melkwegstelsel en dan wordt de grote leegte van ons oneindige heelal bereikt. Vervolgens wordt er terug ingezoomd, terug naar de mensen in het park. En verder. Op naar de hand van de man, zijn huidlagen, één enkele cel, DNA, trillende elektronen, protonen, neutronen, quarks!

Wie het filmpje bekijkt, wordt overvallen door machteloosheid. Wat is onze wereld groot. Te groot om hem ooit te kunnen grijpen. Socrates zei het al: ik weet dat ik niets weet. Of, zoals een reclame mij dagelijks toeschreeuwt in de New Yorkse subway: Life is too short!

Een oplossing

Toch bestaat er een oplossing. En die luidt: verdieping. Kies enkele aspecten van ons onbevattelijke bestaan en stort jezelf daarop. Verdiep je in tuinieren. In zeilschepen. Of in het recht.

Hetzelfde geldt voor plaatsen die je kunt bezoeken. Het leven is te kort om alle plekken op onze aardbol te leren kennen. Daarom verdient het aanbeveling ergens langere tijd door te brengen. Een verblijf in het buitenland blijft dan niet beperkt tot wat vluchtige, door-de-lens-van-een-camera-geworpen blikken op toeristische trekpleisters. 

sorbonneEerder studeerde ik een half jaartje in Parijs aan de Sorbonne. Sindsdien voelt die stad als een oude vriend.

Nu is New York aan de beurt. Een sprong in het Amerikaanse én juridische diepe. De komende vijf maanden zal ik u op de hoogte houden.

Helaas bestond die verdieping tot dusver – ik ben hier nu anderhalve week – vooral uit studeren in de achtertuin. Ik bezocht echter ook het criminal court in de Bronx, waarover binnenkort meer.

studeren-new-york

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven