Law Schools Global League opgericht

Delen:

Zeventien rechtenfaculteiten uit de hele wereld hebben samen de Law Schools Global League opgericht. Op initiatief van Tilburg Law School en GV Direito Sao Paulo uit Brazilie gaan de deelnemende universiteiten nauwer samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Van oudsher zijn rechtenstudies vooral gericht op nationaal recht, maar naarmate de globalisering voortschrijdt, doemen er steeds meer grensoverschrijdende vragen op. De Law School Global League is het eerste wereldwijde formele netwerk van universitaire rechtenfaculteiten die door multilaterale samenwerking deze vragen meer gestructureerd dan voorheen willen oppakken in zowel het onderzoek als het onderwijs. Voor Tilburg University sluit dit aan op de bacheloropleiding Global Law, die vanaf september 2013 van start gaat.

Decaan Randall Lesaffer van de Tilburgse rechtenfaculteit zal de Law School Global League het eerste jaar voorzitten, samen met Oscar Vilhena Vieira van GV Direito.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven