Lawyers for Lawyers mag naar de VN

Delen:

verenigde-naties-2Lawyers for Lawyers (L4L) heeft in juli de zogeheten ‘Speciale Consultatieve Status’ verkregen. Daartoe besloten de Economische en Sociale Raad (ECOSOC) van de Verenigde Naties op aanbeveling van het NGO comité. Deze status wordt toegekend aan niet-gouvernementele organisaties die zich richten op bepaalde specifieke interessegebieden van de ECOSOC. Door deze status heeft L4L het recht op deelname aan VN-conferenties en bijeenkomsten, om schriftelijke verklaringen en rapporten in te dienen en om bemiddelingen en paneldiscussies te houden in de VN-gebouwen.

Adrie van de Streek, directeur van L4L, is trots: “Deze status geldt als erkenning van de betekenis die Lawyers for Lawyers al ruim 27 jaar heeft als verdediger van vrije en onafhankelijke advocatuur. Hierdoor krijgt L4L rechtstreeks inspreekrecht bij de VN Mensenrechtenraad, die landen beoordeelt op hun mensenrechtenbeleid. Bij die beoordeling komt ook de mate waarin de onafhankelijk van de advocatuur wordt gegarandeerd aan de orde. Wij gaan er voor zorgen dat de Mensenrechtenraad nog veel vaker over die onafhankelijkheid zal discussiëren.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven