Leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease overgenomen

Delen:

Dealerholding Van Mossel Groep en keukengigant De Mandemakers Groep (DMG) nemen samen de leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease over van Kroymans en brengen die onder in een nieuwe holding International Car Lease, met een gezamenlijke omzet van €400 miljoen en een wagenpark van 30.000 auto’s.

Adviseurs Van Mossel Groep, De Mandemakers Groep:
Van Iersel Luchtman (Freek Haerkens), Nielen Schuman (Paul Nielen, Jan De Wilde, Marcel van de Wijdeven)

Adviseurs Kroymans Financial Services:
CMS Derks Star Busmann (Roman Tarlavski, Arne van Bijnen, Martijn van der Bie, Pauline Toet, Damia van Laarhoven, Roderick Nieuwmeyer)

Adviseurs bankenconsortium:
Allen & Overy (Katinka Middelkoop, Charles Honée, Sigrid Jansen, Jenny Davidson, Jochem Kin)

Roman TarlavskiRoman Tarlavski, dealmaker voor CMS Derks Star Busmann: “Ik kende de directeuren van Kroymans Financial Services nog uit hun vorige functie. Het is een persoonlijke relatie die jaren teruggaat.Deze transactie werd aanzienlijk gecompliceerd door de rol van diverse stakeholders waaronder de financierende banken van de target. Daar kwam bij dat alle partijen heel graag nog vóór het einde van het jaar wilden tekenen. Iedereen haalde opgelucht adem toen dat op 31 december jl. rond 16 uur eindelijk zover was. Alles moest op ordentelijke wijze en tijdig bij elkaar wordt gebracht. Mandemakers kiest voor een diversificatie van het dienstenpallet. Ik ken de exacte motieven van de Mandemakers groep niet maar ik zie wel meer transacties de laatste tijd waarbij een partij uit een sector die onevenredig hard door de crisis is geraakt, investeert in een andere sector. Wellicht heeft een en ander ook te maken met het feit dat deze partijen springen in een gat dat is ontstaan door de gevolgen van het minder beschikbaar zijn van vreemd vermogen voor private equity. De grote consolidatieslag in de leasebranche heeft inmiddels al plaatsgevonden. Ik zie daarom niet zo snel verschuivingen door overnames optreden in de top 10 van de Nederlandse leasemarkt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven