Leaseplan naar consortium

Delen:

Een consortium van zes partijen, waaronder de Nederlandse pensioenbelegger PGGM, wil Leaseplan overnemen voor 3,7 miljard euro. De huidige eigenaren van LeasePlan zijn de Duitse autofabrikant Volkswagen en de schatrijke Duitse bankier Friedrich von Metzler. Volkswagen verkoopt LeasePlan, omdat het inmiddels een succesvolle eigen leasemaatschappij heeft opgezet.

Adviseurs Consortium (TDR Capital LLP (VK) , ADIA (Abu Dhabi), GIC (Singapore), PGGM en ATP (Denemarken)):
De Brauw Blackstone Westbroek (Daniëlle Pos, Eva Schram Jessica Schouten, Else Rowel, Manon Warmerdam), Linklaters (Pieter Riemer, Maarten Overmars, Bram Bulter, Anthonie Nederlof, Mariken van Esch, Jordi Wals, Vincent Gerlach, David Holdsworth, Will Aitken-Davies), ING Bank (Leo-Hendrik Greve, Paul van Slobbe, Mark Garrood, Raoul Huysmans, Willem Daris, Jan-Paul van Houten)

Adviseurs Leaseplan:
Allen & Overy (Karine Kodde, Marieke van der Holst, Marie Zuidema)

Adviseurs Global Mobility Holding BV (joint venture Volkswagen Aktiengesellschaft en Fleet Investments BV):
Loyens & Loeff (Freek Jonkhart, Jan-Willem van Rooij, Kitty Lieverse, Jan-Berend Möller, Renee Alberts, Gülsüm Aslan, Roderik Boogaard, Marc Custers), ABN AMRO (Geert-Jan Kistemaker, Martijn Arlman, Marco Seller, John Heijning, Peter Boersma, Willem-Jan Lenters)

Daniëlle Pos, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Het is een prachtige zaak waar wij met een heel team hard aan hebben gewerkt de afgelopen tijd. De Brauw adviseert het consortium van kopers met betrekking tot alle Nederlandse toezichtrechtelijke aspecten van de deal en begeleidt het verkrijgen van de noodzakelijke verklaringen van geen bezwaar van de ECB en het doen van meldingen bij de Nederlandse toezichthouders (DNB en AFM) in verband met de deal. LeasePlan heeft verschillende dochters in andere jurisdicties. De deal leidt ertoe dat ook in die andere jurisdicties filings en meldingen moeten worden gedaan. Daarnaast bestaat het consortium uit kopers afkomstig uit verschillende jurisdicties: Nederland, UK, Singapore, Abu Dhabi, Denemarken. Dat maakt de deal extra complex. In deze sector verwachten we de komende tijd meer consolidatie en meer overnames in Europa. Sowieso zijn we redelijk optimistisch gestemd over dit jaar. Tot dusver is het jaar uitstekend als we kijken naar volume en waarde van de M&A-deals. Het zou kunnen dat de huidige pauze en correctie op de beurzen het enthousiasme iets tempert, maar we verwachten dat dit niet fundamenteel de opwaartse trend zal veranderen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven