Legal Women werkt aan positionering bij uitreiking jaarprijzen

Delen:

Legal Women
Foto: Depositphotos

Stichting Legal Women zal tijdens de uitreiking van de onderscheidingen ‘Legal Woman 2018’ en ‘Upcoming Talent 2018’ op 29 november onder meer haar nieuwe logo presenteren. Dat heeft bestuurslid Eugenie Nunes van Legal Woman laten weten. Juridische kantoren kunnen nog tot en met 18 oktober hun vrouwelijke talenten voor de jaarlijkse onderscheidingen nomineren.

De presentatie van het logo en de nieuwe huisstijl dient volgens Nunes om aandacht te vragen voor de positionering van Legal Women. Legal Women biedt een platform aan alle vrouwelijke juristen om informatie te delen, kennis over te dragen, te discussiëren, ervaringen te delen en om te netwerken.

Met de onderscheiding ‘Legal Woman Of The Year 2018’ en ‘Upcoming Talent of the Year 2018’ beoogt het netwerk Legal Women vrouwelijk juridisch talent zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen en uit te dragen dat Nederland veel juridisch vrouwelijk toptalent heeft. Het netwerk wil zo bijdragen aan een grotere diversiteit in juridische beroepen.

Bij het nomineren kunnen kantoren zaken als prestaties, kennis, visie en betrokkenheid van de kandidaten een rol laten spelen. Daarnaast zal de jury ook kijken naar de motivatie van de nominaties, en zet zij bij haar beoordeling de geleverde prestaties en inzet in een bredere maatschappelijke context dan alleen die van de werkgever of het eigen bedrijf.

De onafhankelijke jury bestaat voor de verkiezingen van dit jaar uit Hanneke Dorsman (Head of Legal ABN AMRO Bank en Legal Woman of The Year 2012), Joost Linnemann (CEO Kennedy Van der Laan) en Janneke Mulder (advocaat/mediator en partner bij Uiteen en winnares van de verkiezing Legal Woman of The Year 2017). Voor de verkiezing van de ‘Legal Woman, Upcoming Talent 2018’ neemt Anniek van Diggele zitting in de jury. Anniek is rechter in opleiding bij de rechtbank Overijssel en winnares van de verkiezing Legal Woman, Upcoming Talent 2017.

Nadat de jury een shortlist heeft gemaakt uit alle genomineerden kan tussen 29 oktober en 16 november 2018 (12.00 uur) via de website van Legal Women gestemd worden. Vorig jaar werden in deze ronde 11.000 stemmen uitgebracht. De uiteindelijke verkiezing zal op 29 november 2018 bij PwC Amsterdam plaatsvinden. Dan zullen per categorie drie finalisten pitchen en kiest de jury uit hen de winnaars.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven