Leiden beste rechtenfaculteit

Delen:

Foto Chris van Houts

Als het gaat om kwaliteit van onderzoek en onderzoekers, is de juridische faculteit van de Universiteit Leiden de beste van Nederland. Volgens de maatstaven van QS Top Universities neemt Leiden wereldwijd de 32e plaats in. Daarna volgen de juridische faculteiten van de Erasmus Universiteit en Maastricht University.

De Nederlandse nummer vier is de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door de faculteiten van Utrecht, Tilburg, de Vrije Universiteit, Groningen en Nijmegen.

QS Top Universities kijkt naar de academische reputatie, de reputatie van de universiteit als werkgever en het aantal keren dat publicaties van wetenschappers worden geciteerd in de vakpers. Tot slot telt ook de zogeheten H-index mee: die meet de productiviteit van de wetenschappers en de invloed van hun werk.

De nummers 1,2 en 3 wereldwijd zijn de universiteiten van Harvard (VS), Oxford (UK) en Cambridge.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven