Leiden biedt eerste master Jeugdrecht

Delen:

De aanvraag van de Universiteit Leiden voor de nieuwe master Jeugdrecht is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Een belangrijke en feestelijke mijlpijl”, aldus de universiteit.

Jeugdrecht wordt op dit moment op slechts enkele universiteiten als keuzevak aangeboden, maar nergens als zelfstandige master.

De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs is zeer te spreken over de opbouw van de opleiding en het internationale karakter. Universiteit Leiden: “Het sluit aan bij het beleidsprogramma ‘alle kansen voor kinderen’ van de rijksoverheid, gericht op verbetering van de positie van het kind in brede zin. Ook het Kinderrechtenhuis en de recent aangestelde Kinderombudsman zijn het bewijs van toegenomen aandacht voor kinderrechten in Nederland. Internationalisering speelt bij deze master een belangrijke rol door de samenwerking met internationale kinderrechtenorganisaties die zijn gehuisvest in het Leidse Kinderrechtenhuis, de sponsoring door UNICEF van de leerstoel Children’s Rights en de samenwerking met de Rechtbank Den Haag.”

Het voornemen is om in september 2012 te starten met 30 studenten. Inschrijven voor deze master kan vanaf het voorjaar en zal naar verwachting geschieden op basis van selectie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven