Leiden wint voorronde grootste pleitwedstrijd ter wereld

Delen:

bekerEen team van vier studenten van de Universiteit Leiden heeft vorige week de nationale voorronde van de Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition gewonnen, de grootse pleitwedstrijd ter wereld. Het team zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale rondes van de Jessup Competitie in Washington D.C. van 6 tot 12 april.

Leiden werd vertegenwoordigd door vier studenten van de Public International Law LLM programma’s: Douglas Gibbs (Reg LLM), Saskia Lemeire (Adv LLM), Ishara McKenna (Reg LLM), en Jessica Pressler (Reg LLM). Ze werden gecoacht door Cecile Rose en assistant coaches Claire Henderson (Adv LLM) en Yiyi Yang (Adv LLM).

De studenten, die waren onderverdeeld in een team voor de eiser en de verweerder, begonnen in oktober 2013 met het schrijven van de memories. Vanaf januari 2014 werd gewerkt aan de mondelinge pleidooien. Tijdens de Nederlandse voorrondes, die plaatsvonden op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden, traden verschillende experts in het internationaal publiekrecht op als rechter. De overige deelnemers waren de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Maastricht en de Universiteit Utrecht.

Leiden won de prijzen voor beste memorie van de eiser, beste spreker voor eiser (Ishara McKenna) en verweerder (Douglas Gibbs), beste spreker algemeen (Ishara McKenna), en het eindklassement.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven