Lexxyn Groep onderzoekt benchmark digitalisering Nederlandse advocatuur

De Lexxyn Groep, een samenwerkingsverband van zes ICT-bedrijven die diensten leveren aan de juridische praktijk, start een benchmark over hoe advocatenkantoren omgaan met digitalisering. Kantoren kunnen zich daarmee vergelijken met het gemiddelde in de markt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Digitalisering wordt in de advocatuur steeds meer erkend als middel om efficiënt en kwalitatief hoogwaardig werk te leveren. Des te belangrijker wordt het voor Nederlandse advocatenkantoren om een gedegen plan te hebben om dit belangrijke thema binnen hun organisatie aan te pakken.

Om te helpen deze plannen richting en vorm te geven, onderzoekt de Lexxyn Groep middels een nieuwe benchmark de digitalisering van de Nederlandse advocatuur. In deze benchmark wordt onder meer ingegaan op technologiekeuzes (welke applicaties worden gebruikt om bijvoorbeeld intern kantoordata te delen), investeringsgebieden (cliëntportaal, het IT-beleid en -budget), thuiswerken, beveiliging van werkprocessen, praktijkmanagementsystemen, werken in de cloud en communicatie.

Inspiratie

Advocatenkantoren kunnen hun digitale stand van zaken aangeven in een online onderzoek. Dat duurt ongeveer tien minuten. Wie het onderzoek niet in één keer kan afronden, kan op een later moment weer verder gaan. Nadat de gegevens zijn ingevuld krijgen de deelnemers – als de benchmark na het onderzoek is vastgesteld – kosteloos hun kantoorgegevens en de benchmark terug, zodat zij kunnen zien waar zij staan ten opzichte van hun vakgenoten. Dit geeft nieuwe inspiratie en ideeën om de eigen digitaliseringsstrategie verder vorm te geven. De benchmark kan worden ingevuld door ieder kantoor, van iedere omvang of rechtsgebied. De benchmark wordt naar verwachting nog voor de zomer gepubliceerd.

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek

Voor aanvullende vragen kunt u terecht bij researcher Ellen Chatsjatoerova, EChatsjatoerova@lexxyn.nl

Lexxyn Groep

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote én grote ondernemingen in de juridische sector.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top