Liberty Global wil Ziggo kopen

Delen:

Het Amerikaanse Liberty Global, eigenaar van UPC, heeft een openbaar bod gedaan op Ziggo dat de kabelaar waardeert op circa tien miljard euro. Bestuur en raad van commissarissen staan unaniem achter het bod.

Adviseurs Liberty Global:
Allen & Overy (Annelies van der Pauw, Tim Stevens, Paul Glazener), Loyens & Loeff (Marcel Buur, Louis Lutz, Aleid Langevoord, Albert Heeling, Remco van den Boom, Joel Wessel, Joost van Helvoirt), BofA Merrill Lynch (Adrian Mee, David Dijkhuis, Emmanuel Hibou), Morgan Stanley (Peter Krowinkel, Nuno Machado), EY (Theo de Gier)

Adviseurs Ziggo:
Freshfields Bruckhaus Deringer (Jan Willem van der Staay, Robert ten Have, Dirk-Jan Smit, Hanneke Rothbarth, Bas Mees, Bert Spijkervet, Lisa Hees, Marike Kuin, Quirijn van Veen, Winfred Knibbeler, Elske Raedts, Thijs Flokstra, Axel van der Staak, Brechje Nollen, Desiree Kemperink, Job van der Pol), J.P. Morgan (Cassander Verwey), Perella Weinberg (David Heimer)

Adviseurs RvC Ziggo:
Stibbe (Derk Lemstra, Paul Vestering, Björn van der Klip, Joannes de Bont, Pieter Schütte, Jeroen Smits, Nikolaas Vles, Ulviye Isik, Mariel Koning, Suzanne van Boheemen, Roland de Groot, Marieke Spee, Christien Saris, Friederike van der Jagt), ABN AMRO (Hugo Peek, Diny de Jong, Lodewijk Sodderland)

Jan Willem van der Staay, dealmaker voor Freshfields Bruckhaus Deringer: “Wij waren bij de deal betrokken als advocaten van Ziggo. Wij hebben Ziggo eerder bijgestaan bij de beursgang in 2012 en kennen het bedrijf dus goed. Ziggo heeft commercieel en technologisch een succesvolle groei doorgemaakt, met een ondernemend management en een professionele staf. Het zijn plezierige mensen die grotendeels uit eigen gelederen komen en daarmee in belangrijke mate hebben meegewerkt aan de opbouw van het bedrijf. Doordat Liberty Global de biedprijs deels in aandelen betaalt en de transactie gepaard gaat met een gelijktijdige herfinanciering van Ziggo zelf, kende het traject meer complexiteit dan een rechttoe rechtaan cash bod. Ook was het voor Ziggo van groot belang om met Liberty Global afspraken te maken over de toekomst van de UPC/Ziggo combinatie in Nederland, de zogeheten Non-Financial Covenants. Daarbij zal een aantal succesvolle strategische keuzes die Ziggo de afgelopen jaren heeft gemaakt, mede leidraad zijn voor de gecombineerde onderneming. Het was best een uitdaging om de Amerikaans-Britse overnemer rijp te maken voor het type afspraken dat hierover normaal gesproken bij openbare biedingen in Nederland wordt gemaakt.
De economie trekt gelukkig aan en wij zien nu de Verenigde Staten een aantal zeer grote deals, terwijl in Azië nog steeds permanente activiteit is en een hele serie IPO’s in de pijplijn zit. Wij verwachten dat ook de M&A activiteit in Europa zal gaan aantrekken. Daarbij zal Nederland iets achterlopen op de buurlanden, maar we moeten niet vergeten dat Nederland veel later in de dip is beland, dus per saldo gaat het allemaal niet zo slecht. “

Derk Lemstra, dealmaker voor Stibbe: “Wij adviseerden de raad van commissarissen, en Ziggo daarnaast over de finance en HR aspecten. Wat opviel bij deze deal was de plezierige sfeer waarin door alle Ziggo-mensen en de betrokken adviseurs werd samengewerkt. Of deze deal precedenten schept blijft altijd koffiedik kijken, maar als de eerste twee maanden van het jaar een indicatie zijn dan wordt het een druk jaar.”    

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven