Loorbach: Moszkowicz en Hiddema schaden imago advocatuur

Delen:

Er komen steeds meer vlekken op het brandschone imago van de advocatuur. Té veel volgens Jan Loorbach, landelijk deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dat zei hij bij BNR Nieuws Radio gisteren.

Moszkowicz moest gisteren voor de Raad van Discipline verschijnen wegens zijn uitlatingen over strafrechter Marcel van Oosten in een interview in De Telegraaf vorig jaar. Hiddema is aangeklaagd voor meineed. Hij zou een oud-cliënt addergebroed hebben genoemd.

Loorbach hierover: “Doordat het bekende Nederlanders zijn, krijgen ze zoveel media-aandacht”, antwoordt Loorbach. “Dat hoort in zo’n geval ook zo te zijn, denk ik. Maar dat is dan bepalend dat hier het aanzien van de advocatuur enorm mee gemoeid is en ook geschaad wordt. En het ironische is natuurlijk dat die aandacht ervoor is omdat de toezichthoudende advocatuur van deze gedragingen werk maakt.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven