Loyens & Loeff benoemt nieuwe aandeelhouders

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Loyens & Loeff N.V. heeft per 1 januari 2008 vijf nieuwe aandeelhouders benoemd, namelijk Marieke Bakker, Yves Van Couter, Michiel van Kempen, Guy Palmaers en Jochem van der Wal.

Marieke Bakker (33) is belastingadviseur en is werkzaam in de Fiscale praktijkgroep bij Loyens & Loeff Rotterdam. Zij is gespecialiseerd in fusies, overnames, splitsingen, multinationals en Nederlandse vennootschapsbelasting. Zij is regelmatig betrokken bij Europees-Australische transacties. Ook richt zij zich op transacties tussen Nederland en de Scandinavische landen. In 2001 heeft zij bij een advocatenkantoor in Sydney gewerkt. Marieke is docent bij de Nederlandse Opleiding voor Belastingadviseurs, met als onderwerp fusies en splitsingen.

Yves Van Couter (40) advocaat en is werkzaam in de praktijkgroep Handelsrecht bij Loyens & Loeff Brussel. Hij is gespecialiseerd in internationaal handelsrecht met een focus op intellectuele eigendom en distributierecht. Hij staat cliënten bij inzake contracten en geschillenbeslechting, dit laatste inclusief arbitrage. Yves is bovendien gastdocent Intellectual Property Law aan de Vrije Universiteit in Brussel. Hij doceert daar het post-doctorale vak ‘Investing in the European Union – the Benelux as a gateway’. Hij is auteur van talrijke publicaties over handels- en intellectueel eigendomsrecht.

Michiel van Kempen (35) is belastingadviseur en werkzaam in de Fiscale praktijkgroep bij Loyens & Loeff Rotterdam. Hij adviseert met name Amerikaanse, Italiaanse en Braziliaanse ondernemingen, investeringsmaatschappijen en private equity/vastgoedfondsen bij internationale investeringen, structured finance transacties, joint ventures, fusies en overnames. Michiel heeft een aantal jaren voor de kantoren van Loyens & Loeff in Luxemburg en New York gewerkt. Daarnaast heeft hij in 2004 een aantal maanden bij een bevriend fiscaal advieskantoor in Milaan gewerkt.

Guy Palmaers (38) is advocaat en werkzaam in de praktijkgroep Ondernemingsrecht bij Loyens & Loeff Antwerpen. Hij adviseert en begeleidt zowel nationale als internationale cliënten met betrekking tot fusies en overnames, durfkapitaal en vennootschapsrechtelijke kwesties in het algemeen. Zijn praktijk omvat tevens advisering inzake (grensoverschrijdende) joint ventures en reorganisaties. Guy was voorheen werkzaam als legal counsel bij een ‘Big Four’ accountantskantoor en als vennoot bij een groot Belgisch advocatenkantoor. Hij was tevens als medewerker verbonden aan het Jan Ronse Instituut voor Vennootschapsrecht.

Jochem van der Wal (34) is belastingadviseur en werkzaam in de Fiscale praktijkgroep bij Loyens & Loeff Amsterdam. Naast zijn internationale fiscale werkzaamheden is hij gespecialiseerd in financiële transacties, vastgoed- en investeringsfondsen. Hij was werkzaam op het kantoor van Loyens & Loeff in Londen in de periodes 1999-2000 en 2003-2007.

Bron: Loyens & Loeff

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven