Loyens & Loeff opent kantoor in Dubai

Loyens & Loeff N.V. (advocaten, belastingadviseurs en notarissen) opent 1 januari 2008 een kantoor in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Loyens & Loeff is daarmee de eerste continentaal-Europese juridische en fiscale dienstverlener die deze stap zet.

De nieuwe vestiging in Dubai is het achttiende kantoor van Loyens & Loeff en zal gevestigd zijn in het Dubai International Financial Centre (DIFC). Het DIFC is het kloppende financiële hart van het Midden-Oosten, waar zich honderden banken, financiële instellingen en overige zakelijke dienstverleners hebben gevestigd.

Dubai ontwikkelt zich in hoog tempo tot één van de belangrijkste financiële centra van de wereld, daarbij krachtig geholpen door de immer toenemende olie- en gasopbrengsten in het Midden-Oosten. De omvang en spreiding van de investeringen uit de regio, alsmede de voortdurende groei van activiteiten van onder andere Europese bedrijven in de Golfstaten, bieden Loyens & Loeff goede mogelijkheden om zich in de regio te vestigen. Naast advisering op de meer traditionele gebieden zoals fusies, overnames en financieringen, zal het kantoor ook werkzaam zijn op het gebied van investeringsbescherming, private equity en Europese investerings- en onroerendgoedfondsen. In de voorbereidende fase zijn lokaal op deze gebieden al vele nieuwe cliënten geadviseerd.

Aanvankelijk zal het multidisciplinaire Loyens & Loeff-team dat zich gaat bezighouden met kantoor Dubai bestaan uit tien personen. Fiscalist Stijn Janssen (Amsterdam, voorheen Tokio) wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het kantoor, tezamen met vennoten Philip van Hilten en Waldo Kapoen (Amsterdam). Daarnaast zullen vennoot Gilles Dusemon (Luxemburg), advocaat Marieke Kernet (Luxemburg), advocaat Gerard Kreijen (Rotterdam), kandidaat-notaris Marieke Vreeburg en fiscalist Pieter Schoorel (Amsterdam) voor het kantoor werkzaam zijn. Winifred Wolderling treedt per 1 januari in dienst als office manager. Zij was tot voor kort werkzaam op de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi en op het Nederlands consulaat in Dubai.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven