Loyens & Loeff versterkt overheidspraktijk met advocaat Alex Meijer

Advocaat Alex Meijer (38) is 1 januari 2008 in dienst gekomen bij Loyens & Loeff N.V. in Rotterdam. Hij zal zich vooral toeleggen op het economisch bestuursrecht, met bijzondere aandacht voor gereguleerde markten (markttoezicht). Meijer was voorheen werkzaam bij KPN en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Loeff Claeys Verbeke in Amsterdam.

Alex Meijer heeft ruime ervaring met het toezicht op gereguleerde markten en behoort tot een kleine groep van advocaten die zowel toezichthouders als gereguleerde marktpartijen hebben geadviseerd en bijgestaan. Bij KPN was hij als advocaat in dienst van de vennootschap. In die functie heeft hij zich de afgelopen jaren met name beziggehouden met het toezicht door de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). Daarvoor werkte hij geruime tijd bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, als advocaat van OPTA en de Directie Toezicht energie (de DTe) in telecom-, post- en energiezaken.

Meijer beheerst de verschillende facetten van de toezichtspraktijk, waaronder geschilbeslechting tussen marktpartijen, tarieftoezicht (kostprijs- en maatstafregulering) en handhaving (boetes en dwangsommen). Hij studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en publiceert regelmatig in de juridische vakliteratuur.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven