Loyens & Loeff koploper in grensoverschrijdende deals

Dat vooral de Zuidaskantoren nationale en internationale deals – zoals fusies en overnames – begeleiden, is evident. Maar tussen de kantoren onderling bestaan aanzienlijke verschillen. Loyens & Loeff springt er bovenuit op het terrein van grensoverschrijdende deals.

Delen:

Loyens & Loeff koploper in grensoverschrijdende deals
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Loyens & Loeff, sinds deze week gevestigd in het nieuwe pand Hourglass, begeleidde tot nu toe 607 deals, volgens de website M&A. Bijna een derde daarvan (191) betreft zogeheten grensoverschrijdende inbound deals, waarbij een buitenlandse partij een Nederlands bedrijf overneemt of daarmee fuseert. Het kantoor is daarmee net wat ‘grensoverschrijdender’ dan NautaDutilh, dat op de tweede plaats staat. Dit kantoor adviseerde bij 525 deals, waarvan 174 inbound.

Van Doorne

Bij bijna alle grote advocatenkantoren is tussen een kwart en een derde van hun deals sprake van inbound deals. Van Doorne zit zelfs op 39 procent: bijna vier op de tien fusies en overnames die dit kantoor doet, betreft een ‘buitenlandse’ deal. Van de 273 waren dat er de afgelopen jaren 106 – qua aantal staat Van Doorne daarmee op de zevende plaats.

Allen & Overy, Houthoff, Stibbe en De Brauw

Allen & Overy begeleidde de afgelopen jaren de meeste deals: 631. Omdat er slechts 155 inbound waren, eindigt dit kantoor op de derde plaats, net voor Houthoff (480 deals, 151 inbound) en Stibbe (378 deals, 137 inbound). Op de zesde plaats is De Brauw Blackstone Westbroek geëindigd, met 482 deals, waarvan 108 inbound.

DLA Piper, AKD en deBreij

De toptien van grensoverschrijdende inbound deals wordt verder afgesloten met DLA Piper, AKD en deBreij als hekkensluiter met toch nog 357 deals, maar ‘slechts’ 81 grensoverschrijdende. De complete lijst staat op M&A.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven