Lustrumcongres NJCM: Vrouwe Justitia zucht en kreunt

Delen:

Vrouwe-Justitia-VvEVrouwe Justitia zucht en steunt. Hoe houden we de rechtsstaat toekomstbestendig? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het lustrumcongres van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Op donderdag 30 oktober viert NJCM zijn 40-jarig bestaan in Het Nutshuis in Den Haag. Tijdens het congres worden actuele ontwikkelingen die mogelijk afbreuk doen aan de Nederlandse rechtsstaat geanalyseerd en bediscussieerd, met een open oog voor de uitdagingen die de huidige tijd aan het recht stelt.

Antwoorden worden gezocht op vragen als: Wanneer is de toegang tot het recht voldoende gewaarborgd en wat mag dat kosten? Moet de overheid deze kosten dragen of mag van de burger tegenwoordig meer zelfredzaamheid worden verwacht? Leiden bezuinigingen per se tot een verschraling van de rechtsstaat of bieden schralere tijden ook kansen om noodzakelijke hervormingen door te voeren in een verouderd en vastgeroest stelsel?

Dagvoorzitter is Egbert Myjer (oud rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en lid van het NJCM).

In de ochtend worden keynote speeches verzorgt door onder meer Ernst Hirsch Ballin (hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht aan de Tilburg University en hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit van Amsterdam) en Ashley Terlouw (hoogleraar rechtssociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen). ’s Middags vindt een viertal minicolleges over uiteenlopende onderwerpen plaats. De colleges worden verzorgd door vooraanstaande juristen.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven