Malaise bij notarissen

Delen:

Notarissen hebben de omzet de afgelopen maanden sterk zien terugvallen. Vooral de malaise in de vastgoedsector raakt de beroepsgroep hard. De helft van de notarissenkantoren heeft de afgelopen drie maanden meer dan 30 procent minder omzet geboekt in vergelijking met een jaar eerder.

Dit blijkt uit een enquête van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) onder haar 817 leden, waarvan Het Financieele Dagblad vrijdag de uitkomsten naar buiten bracht.

Ruim 15 procent van de ondervraagde notariskantoren heeft al werknemers moeten ontslaan vanwege de sterke terugval van de inkomsten. Een woordvoerder van KNB zei vrijdag dat zijn organisatie faillissementen niet uitsluit.

Bijna drie kwart van de kantoren behaalt meer dan 50 procent van de omzet uit transacties in de vastgoedsector. Zowel de verkoop van woningen als die van bedrijfspanden is sterk gedaald.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven