Management buy out bij biscuitfabrikant Pally

Delen:

Een management buy out bij biscuitfabrikant Pally: directeur Martijn Koenders verwerft een meerderheidsbelang in het bedrijf en RaPar, een private equity fonds onder de paraplu van Rabobank, verwerft een minderheidsbelang. Pally Biscuits – sinds 1886 – is een internationaal opererende producent van diverse soorten biscuits onder andere Country Biscuits en marie Biscuits. Pally levert met name aan de retail.

Adviseurs Rabo Participaties BV:
NautaDutilh (Lieke van der Velden, Marja van Ravenstein, Rebecca Pinto, Wijnand Bossenbroek, Gijs ter Braak)

Adviseurs Pally Biscuits (Martijn Koenders):
Dutch Dream Group (John Geenen, Roeland Keser)

Lieke van der VeldenLieke van der Velden, dealmaker voor NautaDutilh: “Deze deal was in feite een MBO, waarbij de twee Amerikaanse aandeelhouders alsmede de Nederlandse aandeelhouder uittraden. Dit betekende dat wij op verschillende borden tegelijkertijd moesten schakelen, te weten de aandelenkoopovereenkomst met de uittredende aandeelhouders, maar tegelijkertijd ook de investering in NewCo, de koper. De closing, waarop Sr het stokje overdroeg aan Jr, was een heel mooi moment en het begin van een nieuw tijdperk voor Pally. Iedere deal heeft natuurlijk zijn momenten van spanning – dat maak het M&A werk ook zo leuk. Bij een MBO is dat nog meer het geval, omdat het management zelf zo actief betrokken is en het voor hen natuurlijk een enorme stap is. Wij traden op voor RaPar en werken al met hen vanaf het allereerste begin. Mede omdat wij al jaren de investeringen van RaPar begeleiden, is de samenwerking optimaal en zijn de lijntjes heel kort. Voor 2013 verwachten wij dat Private Equity partijen nog altijd de actiefste kopers zullen zijn, al is de markt met goede targets wel wat dunner.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven