Markt voor tentamentrainingen groeit

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Markt voor tentamentrainingen groeit
Foto: Depositphotos

Steeds meer juridische studenten volgen een tentamentraining. Commerciële bedrijven die trainingen aanbieden schieten als paddenstoelen uit de grond. De trainingen worden meestal door ouderejaarsstudenten gegeven. In een artikel op de studentensite van Mr. wordt het fenomeen tentamentraining nader bekeken.

Er zijn vier grote aanbieders die de markt van tentamentrainingen voor de studie Rechtsgeleerdheid domineren: TentamenTrainingen.nl, Capita Selecta, AthenaStudies en Dominus Cursus. In het artikel worden prijzen, slagingspercentages en garantieregelingen vergeleken. Bovendien is een aantal studenten die hebben deelgenomen aan tentamentrainingen van deze aanbieders naar hun ervaringen gevraagd. Die variëren nogal. Bij de ene training wordt de stof “door elkaar heen werd verteld”, terwijl een andere training juist goed gestructureerd was “zodat ik in een aantal dagen het gevoel kreeg dat ik de stof en alle weken hoorcollege veel beter snapte”.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl