Marlon Appels (Poelmann van den Broek) over dingen die je niet uit de boeken leert

Student-stagiair van de week is Marlon Appels. Marlon is student aan de Radboud Universiteit, en liep stage bij Poelmann van den Broek. Met een dubbelstudie recht & management zit je veel in de boeken, dus een kijkje nemen in de praktijk lag voor Marlon voor de hand.

Delen:

Marlon Appels

Tijdens zijn acht weken durende stageperiode heeft hij gewerkt aan diverse uitdagende zaken op het gebied van het ondernemingsrecht. Onder begeleiding van Niels van den Bogaard en Layla Verhagen heeft Marlon meegedraaid bij het team Vennootschap & Onderneming en Commerciële contracten.

Koffie & kennismaken

Marlon vertelt dat hij via een studiegenoot Poelmann van den Broek heeft leren kennen. Een koffie en kennismaking met iemand van het kantoor heeft hem doen besluiten om te solliciteren voor een student-stage. “Het feit dat Poelmann van den Broek zicht richt op het bijstaan van ondernemers was voor mij doorslaggevend. Ik kwam er tijdens mij studie al achter dat ik geen particulieren wil bijstaan, maar organisaties en bedrijven. Precies wat Poelmann van den Broek dus doet.”

Snel op je plek

Tijdens zijn stageperiode heeft Marlon ervaren dat de sfeer op kantoor toegankelijk en ontspannen is. “Ik voelde mij snel op mijn plek en werd echt onderdeel van het team. Ik kon ook meteen meedoen met alle andere activiteiten die het kantoor organiseert, zoals trainingen, overleggen en borrels. Daardoor leer je iedereen snel en buiten het werken kennen.”

Aandacht en tijd

De begeleiding tijdens zijn stage was volgens Marlon top: “Mijn stagebegeleiders en andere advocaten en collega’s namen alle tijd om mij mee te nemen in hun lopende zaken. Ik kreeg vaak nuttige feedback op stukken die ik had aangeleverd, waardoor ik voor een volgende opdracht wist waar ik op moest letten. Ik heb hierdoor veel opgestoken over bepaalde werkwijzen. Dat zijn praktische dingen die je niet uit de boeken leert.”

Create your own luck

Hoewel Marlon bij de teams waar hij stageliep niet mee kon naar een zitting bij de rechtbank, klopte hij bij een advocaat uit een ander team aan en kon hij een zitting van dichtbij meemaken. “Hierdoor heb ik een heel compleet beeld gekregen van het advocatenwerk bij Poelmann van den Broek.”

Bevestiging van zijn passie

Voor Marlon was deze stage de bevestiging dat hij na zijn afstuderen graag de advocatuur in wil, met name binnen het ondernemingsrecht. “De dynamiek van het vak en het rechtsgebied spreken mij aan, omdat je echt moet pieken op de momenten dat het erom gaat. Dit past goed bij mij als persoon en het houdt je scherp! Ik heb in mijn stageperiode veel geleerd en een compleet beeld gekregen van het advocatenwerk. Na mijn afstuderen wil ik graag verder in het ondernemingsrecht, waar mijn passie ligt.”

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven