Marry de Gaay Fortman commissaris DNB

Delen:

Beeld bij MarryAdvocaat Marry de Gaay Fortman (1965) is per 1 juli benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Ze volgt Bert van Delden op, die juridische zaken nu in zijn portefeuille heeft.

De Gaay Fortman is sinds 1988 als advocaat verbonden aan Houthoff Buruma, vanaf 1996 als partner. De Gaay Fortman heeft nevenfuncties (gehad) bij onder andere het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam, Stichting Topvrouwen, Paleis Het Loo, Toneelgroep Amsterdam, Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur, Stedelijk Museum Amsterdam, Commissie Integriteit Publieke Omroep, Centrale Plancommissie Centraal Planbureau, VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam en VGZ.

Door het aantreden als commissaris bij DNB moet De Gaay Fortmann haar commissariaat bij VGZ opgeven, omdat DNB toezicht houdt op de financiële sector en dus ook op VGZ.

De Gaaij Fortmann stond in 2015 op een de 146e plaats op de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Ze was daarmee de vierde advocaat, na Ferdinand Grapperhaus (Allen & Overy), Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy) en Mirjam de Blécourt (Baker & McKenzie).

In het persbericht schrijft DNB over De Gaay Fortman: “Haar uitgebreide maatschappelijke en culturele netwerk geeft haar goed inzicht in de Nederlandse bestuurlijke verhoudingen en de maatschappelijke en politieke invloeden daarop. De raad van commissarissen en directie van DNB zijn zeer verheugd over de komst van Marry de Gaay Fortman naar DNB. Haar betrokkenheid bij publiek-private vraagstukken en specialisatie in economisch publiekrecht en governance, alsmede haar brede netwerk, zijn van groot belang voor DNB.”

Marry de Gaay Fortmann is een dochter van voormalig politicus Bas de Gaay Fortmann die in de jaren zeventig politiek leider was van de Politieke Partij Radicalen (PPR).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven