Massale belangstelling Open Dag Rechtspraak

Delen:

Afgelopen zaterdag 7 november openden alle rechtbanken en gerechtshoven, onder het motto ‘de rechter maakt het verschil’, hun deuren voor het publiek. Ruim 46.000 belangstellenden hebben met eigen ogen gezien hoe het er werkelijk aan toe gaat in de rechtszaal en hoe de rechter beslist. Dat zijn zo’n 15.000 bezoekers meer dan bij de vorige Open Dag in 2006.

De belangstelling voor rechtspraak is groot. Rechtszaken zijn bijna altijd openbaar, maar met de Open Dag willen de gerechten de drempel verlagen. Op alle locaties werden zittingen nagespeeld op het gebied van strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarnaast kon het publiek onder meer in debat gaan met rechters, vragen stellen over rechtspraak, hun eigen oordeel geven over rechtszaken, een informatiemarkt bezoeken en het cellenblok bekijken.

Robert Croll, president van de rechtbank Zwolle- Lelystad en voorzitter van de landelijke projectgroep Open Dag, benadrukte in zijn openingsspeech het belang van toegankelijke en begrijpelijke rechtspraak. De landelijk Open Dag draagt hieraan bij. De dag werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven