Mediation in strafrecht gaat toch door

Delen:

Ook volgend jaar is er geld voor mediation in het strafrecht. Een amendement van de Tweede Kamer op de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie zorgde ervoor dat er ook in 2017 financiering voor is.

In oktober draaide de minister van Veiligheid en Justitie de geldkraan nog dicht – dit tot teleurstelling van de rechterlijke macht. Met mediation in strafzaken was drie jaar geëxperimenteerd. In die tijd zijn er tweeduizend strafzaken doorverwezen naar een mediator.

Minister Van der Steur kondigde eerder aan dat er in 2017 geen geld voor is. PvdA-Kamerlid Recourt diende met steun van D66, ChristenUnie, SP en GroenLinks een amendement met als doel toch de benodigde 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen. Volgens het amendement kan dekking worden gevonden door gereserveerde middelen voor de reorganisatie van bestuursrecht in hoogste instantie hiervoor te gebruiken. Recent trok het kabinet het wetsontwerp hiertoe in. De Tweede Kamer nam het amendement aan.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven