Meer concurrentie tussen notarissen

Delen:

Er komt meer concurrentie tussen notarissen doordat ze hun gedragsregels hebben aangepast. Dat verwacht de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De NMa reageert op een besluit van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) om een aantal gedrags- en beroepsregels voor notarissen te schrappen of te verduidelijken.

Zo komt er een einde aan het verbod om potentiële klanten rechtstreeks te benaderen. Ook zijn notarissen niet meer verplicht ‘objectieve’ reclame te maken en mogen zijn voortaan onder de kostprijs werken.

De aanpassingen leiden tot meer keuzemogelijkheden en mogelijk tot een betere prijs en kwaliteit voor de consumenten, zei NMa-bestuurslid Henk Don dinsdag. De NMa heeft de KNB er eerder op gewezen dat een aantal beroeps- en gedragsregels een concurrentiebeperkend effect konden hebben. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven