‘Meer gemeentejuristen moeten beroepsopleiding volgen’

Delen:

Aleid WolfsenBurgemeester mr. Aleid Wolfsen van Utrecht pleit voor een grotere deelname van gemeentejuristen aan de beroepsopleiding. Hij verwijst daarbij naar beroepsopleidingen voor onder meer advocaten en rechters en naar de academie voor rijksjuristen. Ook vindt hij een vorm van permanente bijscholing voor gemeentejuristen op basis van een puntensysteem de moeite van het overwegen waard.

Wolfsen deed zijn uitspraken tijdens een lezing in het kader van de Beroepsopleiding Gemeentejuristen op 20 juni in Utrecht. Op die dag vonden de afsluitende examens en de diploma-uitreiking plaats van de tiende leergang van de Beroepsopleiding Gemeentejuristen. Van de 24 deelnemers die waren opgegaan, slaagden er 22, waarvan drie cum laude.

De Stichting Beroepsopleiding Gemeentejuristen biedt sinds 2002 een negen maanden durende opleiding aan die een brede basis geeft aan kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een goede uitoefening van het beroep van gemeentejurist. Voorzitter van de stichting is drs. Wim Deetman.

Aleid Wolfsen

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven