Meer invloed advocaten bij vooronderzoek

Delen:

De rechter-commissaris krijgt meer armslag in het vooronderzoek in strafzaken. Advocaten krijgen bovendien meer mogelijkheden om hieraan een bijdrage te leveren. De rechter moet daardoor uiteindelijk zaken op z’n bordje krijgen die evenwichtiger zijn voorbereid, wat tot een snellere behandeling kan leiden.

Het kabinet ging woensdag akkoord met een wetsvoorstel van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie om de positie van de rechter-commissaris te versterken. Deze rechter met speciale bevoegdheden gaat straks meer toezicht houden. De officier van justitie blijft de opsporing leiden en is verantwoordelijk voor de vervolging. De rechter-commissaris kan op verzoek van de officier van justitie of de verdachte aanvullend onderzoek doen tijdens het hele vooronderzoek. (Bron : ANP)

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven