Meer juridische dienstverleners failliet

Delen:

In het derde kwartaal van 2016 hebben bedrijven in de rechtskundige dienstverlening, zoals notarissen, advocaten en juristen, twee procent meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode van 2015. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in de Kwartaalmonitor. Deze groei valt lager uit dan in de kwartalen van de twee voorgaande jaren.

In de maanden juli, augustus en september van 2016 zijn veertien faillissementen uitgesproken voor rechtskundige dienstverleners. In de periode tussen 2012 en het derde kwartaal van 2016 is dit aantal nog niet eerder zo hoog geweest.

Ondernemers in de juridische diensten zijn positief in hun verwachtingen voor de omzet in het vierde kwartaal. Per saldo voorziet 42 procent van hen een omzetstijging, waarmee zij positiever zijn dan vorig kwartaal en vergelijkbaar met voorgaand jaar. Ook over het economisch klimaat, de tarieven en de personeelssterkte zijn ondernemers positief.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven