Meer klachten over advocaten bij tuchtrechter

Delen:

Klachten tegen advocaten leidden vorig jaar 1251 keer tot een zaak bij de tuchtrechter. Dat is meer dan in 2009 toen 1020 klachten tegen advocaten daar belandden. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Orde van Advocaten vrijdag gezegd naar aanleiding van het jaarverslag Tuchtrecht Advocatuur.

In totaal zijn vorig jaar 3265 klachten tegen advocaten ingediend. Cijfers over 2009 had de zegsman niet. Mensen klaagden onder meer over te hoge rekeningen en slechte communicatie met hun raadsman. De meeste klachten belandden niet voor de tuchtrechter, maar konden met bemiddeling worden opgelost, aldus de woordvoerder.

De ultieme sanctie tegen advocaten werd vorig jaar minder vaak opgelegd dan in 2009. In 2010 zette de tuchtrechter zes advocaten uit hun beroep. In 2009 waren dat er nog dertien. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven