Meer medewerkers in notariaat

Delen:

Beeld bij meer medewerkers notariaatHet aantal medewerkers in het notariaat stijgt flink. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar is het aantal met 422 toegenomen. Het afgelopen kwartaal zijn er 134 medewerkers bijgekomen. Dit blijkt uit de factsheet ‘Akten juli 2016’ van de beroepsorganisatie KNB.

Ook het aantal kandidaat-notarissen zit nog steeds in de lift: 16 meer dan vorig kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder zelfs 60 meer. Het aantal toegevoegd notarissen laat een lichte stijging zien. Het aantal notarissen is net als in het eerste kwartaal bijna gelijk gebleven.

Het aantal akten in het notariaat blijft stijgen. Het afgelopen kwartaal zijn er 379.614 akten gepasseerd. Dat is 11 procent meer dan een kwartaal eerder, en 12 procent meer als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal levenstestamenten blijft stijgen, en ook het aantal testamenten en woningmarktakten neemt toe. Meer dan de helft van de akten komt uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant: samen 53 procent.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven