Meer medewerkers in notariaat

Delen:

Foto Shutterstock

Het aantal medewerkers in het notariaat neemt flink toe, terwijl het aantal notarissen en kandidaat-notarissen gelijk blijft. In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 123 overige notariële medewerkers bij gekomen. Dat blijkt uit een factsheet van de KNB.

Parttime

De grootste stijging doet zich voor in de leeftijdscategorie onder de 30 jaar, namelijk 42 procent vergeleken met een jaar eerder. Tussen de 30 en de 39 jaar is de stijging slechts 3 procent. Twee derde van het aantal medewerkers werkt parttime.

Kleine provincies

Het personeel op notariskantoren bestaat gemiddeld voor 70 procent uit overige notariële medewerkers. 18 procent is kandidaat-notaris en 12 procent (toegevoegd) notaris. Opvallend zijn de verschillen tussen provincies. Kleine provincies, zoals Flevoland en Zeeland, hebben percentagegewijs veel medewerkers: ruim 80 procent. Noord-Holland laat als grootste provincie een ander beeld zien: hier is bijna 60 procent medewerker en ruim 40 procent kandidaat-notaris of (toegevoegd) notaris.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven