Meer rechtszaken door economische crisis

Delen:

De aanhoudende economische crisis zorgt dit jaar voor 6% meer rechtszaken dan in 2012, onder meer door een toename van het aantal faillissementen en ontslagzaken. Dat staat in het Jaarplan Rechtspraak 2013, waarin prognoses en beleidsvoornemens van de Raad voor de rechtspraak en de gerechten worden gepresenteerd. Speciale aandacht gaat dit jaar naar het versterken van kwaliteit en integriteit in de rechtspraak. Daarnaast staan digitalisering en vereenvoudiging van procedures hoog op de agenda.

Versterking van de kernwaarden is een belangrijke doelstelling in de agenda van de rechtspraak 2011-2014. Dit jaar staat integriteit centraal. Een oud-rechter gaat op tournee langs de gerechten om integriteitsvragen ter discussie te stellen. Gevoelige regelingen zoals de toedeling van zaken, registratie van nevenfuncties en klachtbehandeling worden herzien. Klagers krijgen voortaan altijd de gelegenheid hun bezwaren mondeling toe te lichten en elk gerecht krijgt een permanente klachtencommissie met een externe voorzitter. De klachten worden (geanonimiseerd) op rechtspraak.nl gepubliceerd.

Klik voor het volledige bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven