Meer werk maken van ongestrafte veroordeelden

Delen:

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil dat er meer gedaan wordt om mensen te achterhalen die al lang een boete hebben openstaan of een celstraf moeten uitzitten. Dat heeft de minister vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Van de bijna 52.000 mensen die een straf hebben openstaan, krijgt 70 procent deze straf alsnog binnen drie jaar. Maar de minister wil nog meer inzetten op de 30 procent die moeilijk te achterhalen is.

Eerder kwam hij al met maatregelen om mensen die nog een straf hebben openstaan sneller te achterhalen. Dat kan door koppeling van bestanden, het publiek om medewerking te vragen en de politie er meer werk van te laten maken.

Uit cijfers die het college van procureurs-generaal op een rijtje heeft gezet, blijkt dat het meestal gaat om openstaande boetes. Daarna volgen de gevangenisstraffen. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven