Meer wetten in stemming gebracht

Delen:

Vorig jaar heeft de Tweede Kamer 257 wetten in stemming gebracht. Dat zijn er 53 meer dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarcijfers van de Tweede Kamer die gisteren gepubliceerd zijn.

Ondanks het feit dat het kabinet grotendeels demissionair was in 2010, heeft de Kamer dus meer wetten behandeld. Ook het aantal ingediende voorstellen – 256 – is fors meer dan een jaar eerder, toen er nog 184 voorstellen ingediend werden. Acht daarvan betroffen initiatiefwetten.

Het aantal moties is het laagst sinds 2006 – toen werden er 1170 moties ingediend, vorig jaar 1734. Daarvan werden er 620 aangenomen. Het CDA kreeg de meeste amendementen aangenomen (28); de SP zag er veertig verworpen worden.

Al dat gebeurde in 98 vergaderingen die gemiddeld 8 uur en 8 minuten duurden. In 2009 duurde de 109 vergaderingen gemiddeld 10 uur en 30 minuten. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven