Meest gastvrije advocatenkantoor is Goorts+Coppens

Delen:

Gastvrij

Goorts+Coppens is het meest gastvrije advocatenkantoor van Nederland. Die prijs is toegekend door het bedrijf Welkom! Dit kantoor uit Helmond en Deurne (‘Wij pleiten eerst voor een kopje koffie’) heeft de hospitality het beste op orde. Niet ieder kantoor lijkt geïnteresseerd in gastvrijheid.

Het is eigenlijk een prijs voor de dames van het secretariaat en de receptie, zegt advocaat Irene van Geel. “Zij zorgen ervoor dat onze klanten zich op hun gemak voelen.” Welkom! schreef in het voorjaar de prijs uit. Advocatenkantoren konden een vragenlijst invullen over hun ‘hospitality-beleid’. Vervolgens kwam een mystery guest van Welkom! langs en maakte zijn rapport op.

“Wij zijn al langer bezig met de omgang met onze klanten”, zegt Van Geel. “Dat moet niets bijzonder zijn maar is het in de advocatuur kennelijk wel. Als een klant binnenkomt, hoe wordt hij dan ontvangen? Heeft hij gemakkelijk kunnen parkeren? Is het duidelijk waar de kapstok is, zijn de tafels schoon, krijgt hij direct koffie aangeboden? En als het gesprek is afgelopen, wordt de klant naar de deur begeleid of moet hij het dan maar uitzoeken?” Volgens Van Geel kan de advocatuur op die punten nog flinke stappen zetten. Zelf hanteert Goorts+Coppens de slogan: ‘Wij pleiten eerst voor een kopje koffie’.

Volgens Ursula Buiteman van Welkom! zijn er tweehonderd ‘willekeurige’ advocatenkantoren aangeschreven met de vraag of de vragenlijst wilden invullen. “Ongeveer 15 procent heeft dat gedaan. De anderen hebben we allemaal nagebeld en we kregen vaak te horen: ‘We zijn niet geïnteresseerd of we gastvrij zijn.’ Dat is toch wel schokkend.”

Goorts+Coppens (vijftien advocaten) heeft de prijs, een gratis hospitality scan, al in ontvangst genomen. Daarmee kan hun gastvrijheid nog eens goed worden doorgelicht. “Daaruit bleek dat het voor klanten niet duidelijk was waar de toiletten zijn. Dat gaan we nu ook aanpakken”, aldus Van Geel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven