Transatlantisch megakantoor in de maak: Allen Overy Shearman Sterling

De advocatenkantoren Allen & Overy en Shearman & Sterling zijn van plan om te fuseren, zo kondigden ze aan in een persbericht. De fusie zal leiden tot een van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met naar verwachting een omzet van 3,4 miljard dollar.

Delen:

Depositphotos_568585536_S-fusie pijl

Na de fusie zal het kantoor Allen Overy Shearman Sterling gaan heten, of korter: A&O Shearman, aldus de aankondiging. Er zullen zo’n 3.900 advocaten en 800 partners werken, verdeeld over 49 kantoren wereldwijd.
De fusieplannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de partners van beide kantoren. Wanneer dat plaatsvindt is niet bekendgemaakt.

Trans-Atlantisch

Allen & Overy is opgericht op 1 januari 1930 in Londen door George Allen en Thomas Overy. Het is uitgegroeid tot een van de vijf grote Britse kantoren en behoort daarmee tot de ‘magic circle’. Shearman & Sterling heeft zijn hoofdkantoor in New York. Allen & Overy koesterde al langer de wens om een trans-At­lan­tische combinatie te vormen. Eerdere plannen om te fuseren met anderen liepen spaak, hetzelfde geldt voor Shearman & Sterling.

Behoefte van cliënten

De kantoren zeggen dat de behoeften van cliënten aan de basis staan van de beoogde fusie. Zij verlangen een wereldwijd aanbod om hen te ondersteunen in een steeds complexere juridische, regelgevende en geopolitieke omgeving. Adam Hakki, senior partner bij Shearman: “De vraag naar wereldwijde elitekantoren is nooit groter geweest.”

Amsterdam

Sinds 2000 heeft Allen & Overy een vestiging in Nederland. Toen sloot een deel van Loeff Claeys Verbeke (van welk kantoor de geschiedenis teruggaat tot 1854) zich aan bij het Engelse kantoor. Daarmee was het het eerste Nederlandse kantoor dat fuseerde met een internationaal advocatenkantoor.
Bij Allen & Overy Amsterdam werken momenteel volgens de site van het kantoor 311 mensen, onder wie 185 advocaten en 33 partners.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven