Meillo-lezing door hoeders van internationaal recht

Delen:

verenigde-naties-2De Meillo-lezing, die mensen met een passie voor recht een podium geeft, staat dit jaar in het teken van internationaal recht. VN-diplomaat Sigrid Kaag, internationale misdrijven-officier Hester van Bruggen en hoogleraar Ernst Hirsch Ballin vertellen donderdag 9 oktober in de Rode Hoed in Amsterdam wat hen drijft in hun strijd voor een rechtvaardige wereld. Vervolgens wordt de Mr. Eva Meillo prijs uitgereikt. De dagvoorzitter is Hanneke Groenteman.

De democratische rechtsstaat wordt op verschillende manieren bedreigd. Niet alleen oorlog en vervolging zorgen voor ontwrichting van samenlevingen, maar ook grensoverschrijdende criminaliteit zoals mensenhandel, cybercrime en misbruik van gunstige EU-regelingen. Organisator SSR (het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht) ziet redenen te over om dit jaar inspiratie te zoeken bij bevlogen bewakers van de rechtsstaat, die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor de internationale rechtsorde.

De Meillo-lezing, die dus uit drie korte voordrachten bestaat, is door SSR in het leven geroepen als aanvulling op de jaarlijkse prijsuitreiking van de Mr Eva Meillo stichting, die is opgericht ter nagedachtenis van een in 2008 verongelukte officier van justitie. Om de twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of groep, die door een journalistieke of populair-wetenschappelijke uiting het werk van het Openbaar Ministerie voor een breed publiek inzichtelijk maakt. Genomineerd zijn dit jaar de documentaire officier van justitie van Misja Pekel en het boek Opwaaiende toga’s van Jelle van der Meer en Hella Rottenberg. De prijs bestaat uit een penning en vijfduizend euro.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven