Meillo-lezing: passie voor het recht in woord en daad

Delen:

toga-2013SSR organiseert op donderdagmiddag 10 oktober voor de derde maal de Meillo-lezing onder de titel ‘Passie voor het recht in woord en daad’ in Felix Meritis in Amsterdam. SSR heeft deze jaarlijkse lezing in het leven geroepen naar aanleiding van het overlijden van voormalig raio en officier van justitie Eva Meillo, die in 2008 bij een verkeersongeluk in Thailand om het leven is gekomen toen zij probeerde naar Nederland te reizen voor een belangrijke zaak.

Passie en gedrevenheid waren voor deze jonge magistraat drijfveren bij het uitoefenen van haar vak. Tijdens de middag ontvouwen drie vertegenwoordigers – uit het openbaar bestuur, de literaire wereld en het Openbaar Ministerie – in een korte en krachtige presentatie ieder vanuit hun eigen achtergrond hoe zij de ‘passie voor het recht’ ervaren in zowel woord als daad.

Ook zal de zogeheten Mr. Eva Meillo prijs worden uitgereikt voor hetzij een project dat de verbondenheid van het Openbaar Ministerie of de Rechtspraak met de samenleving aantoont hetzij voor een persoon of groep die door een journalistieke of populairwetenschappelijke uiting het werk van het Openbaar Ministerie inzichtelijk maakt. In 2012 werd de prijs uitgereikt aan het Team Niehe Media met onder andere Jaap Jongbloed voor de driedelige TROS tv-serie ‘Fatale Fouten’. Kijk voor meer informatie over deze prijs op www.mrevameilloprijs.nl.

Klik voor meer informatie en aanmelding over de middag hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven