Mendlik voorzitter rechtbank Midden-Nederland

Delen:

Beeld bij julia mendlikJulia Mendlik wordt de nieuwe voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Midden-Nederland. Ze is door de Raad voor de rechtspraak voorgedragen bij de minister van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 1 april.

Mendlik is de opvolger van Herco Uniken Venema, die maandag 29 februari afscheid nam van de rechtbank. Mendlik was al rechterlijk lid van het gerechtsbestuur. Van augustus 2014 tot februari 2015 was zij waarnemend president.

Mendlik (1969) was, na een studie rechten aan de Universiteit van Leiden, van 1994 tot 1998 advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Van 1998 tot 2001 was zij juridisch adviseur bij Unilever. In 2002 startte zij de opleiding tot rechter bij de rechtbank Den Haag. In 2013 stapte Mendlik over naar de rechtbank Midden-Nederland, waar zij rechterlijk bestuurslid werd. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven