Met Anita Vegter vertrekt tweede topambtenaar J & V

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Vegter bij de opening van NCC. (foto: Peter Boer)

Met het vertrek van directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Anita Vegter verliest het ministerie van Justitie en Veiligheid in korte tijd een tweede topambtenaar. Begin juli stapte Ronald Barendse, de plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie, op.

Senior rechter

Vegter wordt senior rechter in de rechtbank Amsterdam. De benoeming gaat in op 1 november 2019. Vegter is directeur-generaal sinds september 2016. Eerder was zij achtereenvolgens lid van het Bestuur van de Autoriteit Consument en Markt, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA), rechter en plaatsvervangend president in de rechtbank Amsterdam en advocaat en deken van de Orde van Advocaten te Arnhem.

Ronald Barendse raakte als tweede man van het ministerie in opspraak nadat uitkwam dat hij zelf op zoek was gegaan naar het lek dat de WODC-affaire had veroorzaakt, terwijl het Openbaar Ministerie al onderzoek deed.

Passie

Volgens het ministerie is er geen verband tussen het vertrek van Vegter en dat van Barendse. “De plaatsvervangende secretaris-generaal heeft zijn functie ter beschikking gesteld omdat er discussie is ontstaan over gesprekken die hij heeft gevoerd over integriteit lopende een OM-onderzoek naar het lekken vanuit deze organisatie,” antwoordt een woordvoerder van het ministerie op vragen van de redactie van mr-online. ”Mevrouw Vegter gaat haar passie achterna en is door de Koning benoemd tot senior rechter in de rechtbank Amsterdam. Deze twee ontwikkelingen staan los van elkaar.”

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top