‘Met het toezicht op advocaten is niets mis’

Delen:

‘Met het toezicht op advocaten is niets mis’. Dat is een van de stellingen waarover gedebatteerd zal worden tijdens het Gerbrandydebat dat georganiseerd wordt door de Nederlandse Orde van Advocaten aanstaande maandag 31 oktober in Sociëteit de Witte in Den Haag. Het Gerbrandydebat is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij politici en advocaten debatteren over onderwerpen op het snijvlak van advocatuur en politiek.

Het debat begint om 16.00 uur en zal ruim een uur later worden afgesloten met de officiële overhandiging van de speciale uitgave van Mr. ‘Toegang tot het recht’ aan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Doel van deze uitgave is een beter beeld te geven van de sociale advocatuur, een vaak onderbelicht maar essentieel onderdeel van de advocatuur en daarmee van onze rechtsstaat. Maar ook om de gevolgen van de griffierechten en van de komende bezuinigingen op onder meer de gefinancierde rechtsbijstand in beeld te brengen.

De debaters zijn onder andere Annelies Sennef (advocaat, SKE-advocaten), Marco Pastors (fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam), Bob Ruers (Lid Eerste Kamer, SP) en Germ Kemper (deken Amsterdamse Orde van Advocaten). Zij zullen onder leiding van radiopresentator Max van Weezel debatteren over de stellingen ‘Strenger straffen ja/nee’ en ‘Met het toezicht op advocaten is niets mis.’ Reinier van Zutphen (voorzitter NVvR) geeft daaropvolgend een slotpleidooi over de toegang van het recht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven