Met NTI kom je (niet) tot je recht

Delen:

De Groningse togamasterstudent, Sabine Korte, dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie. Volgens haar is het nieuwe reclamespotje van het NTI, waarin cursisten gekleed in toga verschijnen, misleidend.

“Het is werkelijk een bijna lachwekkende reclame die van voor tot achter niet klopt. Het filmpje laat aanstaande cursisten in de waan dat men door middel van het volgen van een cursus bij het NTI werkzaam zou kunnen zijn in een van de togaberoepen, hoewel dit vanwege het ontbreken van het civiel effect niet mogelijk is”, aldus Korte. De kers op de taart van het filmpje is volgens de student het feit dat men cursisten al borrelend in een kroeg bestempeld als zijnde ‘praktijkles’. “Het beeld van praktijkles dat door het NTI geschetst wordt, is zeer onrealistisch en bijna een belediging voor de togaberoepen.”

Korte zegt dat in 2006 het NTI al eerder door de Reclame Code Commissie op de vingers is getikt wegens het uitzenden van misleidende reclame. Toen werd het woord ‘baangarantie’ in een spotje gebruikt.

Klik voor de ingediende klacht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven