Michel Petite naar Clifford Chance

Clifford Chance maakte vandaag bekend dat Michel Petite, directeur-generaal van de Juridische Dienst van de Europese Commissie, in januari 2008 in dienst treedt bij het internationale advocatenkantoor.

michel_petite.jpgMichel heeft meer dan 28 jaar een aantal hoge posities binnen de Europese Commissie  bekleed en legde onlangs zijn functie als directeur-generaal van de Juridische Dienst neer. Hij adviseerde de Europese Commissie over wetsvoorstellen, besluiten en onderzoeken naar bedrijven verdacht van overtreding van de EU-regels, en vertegenwoordigde de Europese Commissie bij het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechterlijke instantie van de EU, en bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Michel begon zijn loopbaan bij de Europese Commissie in 1979. Hij heeft als adviseur gewerkt voor drie voorzitters van de Europese Commissie, Jacques Delors, Romano Prodi en Jose Manuel Barroso.  In 1990, na de vaststelling van de Europese Fusieverordening, werd hij benoemd tot hoofd van de afdeling Concentratietoezicht, en later tot directeur Overheidssteun. Verder was hij directeur van de onderhandelingsdelegatie van de Europese Commissie over het Verdrag van Amsterdam. In 2001 werd hij benoemd tot directeur-generaal van de Juridische Dienst van de Europese Commissie. In deze functie is hij nauw betrokken geweest bij het opstellen van het nieuwe Europees Verdrag. Dit Verdrag is onlangs door de EU-leiders in Lissabon aangenomen en heeft als doel het stroomlijnen van het besluitvormingsproces binnen de Europese Unie.

Bij Clifford Chance gaat Michel de internationale clientèle van het advocatenkantoor strategische adviezen geven over diverse aspecten van het EU-beleid. Daarbij zal hij onder andere nauw samenwerken met de praktijkgroepen mededingings- en ondernemingsrecht, banking en tax. Michel gaat ook adviseren over internationaal handelsrecht en zal betrokken zijn bij procedures voor de WTO.

David Childs, managing partner van Clifford Chance:

"De afgelopen jaren hebben we een flinke toename gezien in het aantal internationale cliënten dat advies inwint over hoe Europese regels hen in staat stellen hun commerciële doelstellingen in Europa het best te realiseren. Michels ervaring zal hierbij van onschatbare waarde zijn."

Simon Baxter, hoofd van de Europese Mededingingspraktijk bij Clifford Chance, merkt op:

"Michel is een van de hoogste EU-functionarissen die in de advocatuur is gaan werken, en hij is het eerste hoofd van de Juridische Dienst die deze stap heeft gemaakt. Zijn aanstelling is een geweldige stap voor ons kantoor wereldwijd. Hij is een ervaren en uitermate gerespecteerde vertegenwoordiger van de Europese Commissie en neemt voor onze cliënten belangrijke inzichten in alle beleidsgebieden van de Europese Commissie met zich mee. We zijn erg blij dat we hem aan boord hebben kunnen halen."

Michel Petite merkt op:

"Een internationaal opererend advocatenkantoor van het kaliber Clifford Chance vormt voor mij het ideale platform voor de volgende fase van mijn loopbaan buiten de Europese Commissie. Ik kijk ernaar uit om de internationale cliënten van het kantoor van dienst te kunnen zijn. Ik zal hen graag adviseren hoe ze zo effectief mogelijk kunnen omgaan met de wet- en regelgevingsstructuren van de EU."

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven