Partnerbijdrage van

‘Mijn GIO-groepje is heel waardevol en gezellig’

Fleur Potter, Litigation Manager en advocaat bij OCI, zit sinds januari van dit jaar in het bestuur van de sectie Advocaat in dienstbetrekking. Fleur hecht veel waarde aan het contact met collega-advocaten in dienstbetrekking.

Delen:

‘Na tien jaar advocatuur leek het mij interessant om dichter op de business te zitten en betrokken te zijn bij zaken vóórdat ze bij de rechter of arbiter terecht komen. Sinds december 2021 werk ik bij OCI. Aangezien ik de industrie altijd een interessante sector heb gevonden, zit ik hier helemaal op mijn plek. OCI is een wereldwijd opererende producent en distributeur van onder meer kunstmest en methanol, een bouwsteen voor andere chemische producten, en ook een brandstof.

We hebben productiefaciliteiten in Nederland, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hiervóór was ik advocaat bij Simmons & Simmons en later Van Doorne, in de praktijkgroep International Arbitration & Litigation.’

Ervaringen uitwisselen

‘Toen ik bedrijfsjurist werd, ben ik lid van het NGB geworden. Het NGB heeft de advocaat in dienstbetrekking veel te bieden, zoals de bijeenkomsten Gestructureerd Intercollegiaal Overleg, GIO. Het is een verplichting van de orde van advocaten om aan intercollegiaal overleg te doen, maar het is vooral een geweldige manier om ervaringen uit te wisselen. Mijn GIO-groepje is heel waardevol en gezellig. Toen ik nog ‘gewoon’ advocaat was, deed ik dit soort uitwisselingen met mijn collega’s op kantoor, die ik juist al elke dag zag en sprak. Nu spreek ik mensen in allerlei branches en sectoren, die heel verschillend juridisch werk doen. OCI heeft acht bedrijfsjuristen in Nederland, en ik was tot voor kort de enige advocaat. Daarom hecht ik extra veel waarde aan mijn contacten met andere advocaten in dienstbetrekking.’

Lees het volledige interview op de NGB-website via onderstaande knop, hierin verteld Fleur verder over de ontwikkelingen bij de sectie Advocaat in Dienstbetrekking van het NGB en het procederen door advocaten in dienstbetrekking.

Fleur Potter

Fleur Potter (1988) is Litigation Manager en advocaat bij OCI Global. Zij woont met haar man en twee dochters van vier en anderhalf in Hilversum. Voor zover Fleur naast haar drukke baan en haar gezin nog tijd over heeft, brengt zij die graag met familie en vrienden door. Verder houdt zij van spinning en van kickboksen.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven