Minder bureaucratie rond strafzaken jongeren

Delen:

Politie en justitie gaan de bureaucratie rond kleine strafzaken tegen kinderen en jongeren verminderen. Dat meldde de plaatsvervangend Friese korpschef Martin Sitalsing namens de Raad van Hoofdcommissarissen eind vorige week op de radio.

Politie en justitie zijn volgens hem nu te veel tijd kwijt aan de afhandeling van kleine jeugdcriminaliteit, zoals ruzies op school en vandalisme. De afgelopen tien jaar verdubbelde deze vorm van criminaliteit. Landelijk worden nu per jaar ongeveer zevenduizend tieners opgepakt voor lichte zaken, zoals bijvoorbeeld het uitdelen van een klap tijdens een ruzie op school. Deze zaken kosten politie en het Openbaar Ministerie veel tijd.

"Samen met het Openbaar Ministerie gaan we een speciaal proces-verbaal invoeren voor minderjarigen, waar alleen de noodzakelijke informatie in staat", zei Sitalsing. "Het voordeel is dat we deze zaken dan sneller kunnen afhandelen."

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven