‘Minder dossiers naar OM door computerfalen’

Delen:

De politie levert acht tot tien procent minder dossiers aan het Openbaar Ministerie doordat haar nieuwe computersystemen niet goed werken. Dat zegt de Utrechtse korpschef van politie Stoffel Heijsmans zaterdag in een uitzending van het tv-programma Zembla. Volgens hem zijn dat per jaar rond de 20.000 dossiers, met daarin opsporingsinformatie die tot de aanhouding van daders kan leiden.

De nieuwe computersystemen voor agenten op straat en voor de recherche zijn daar debet aan, aldus Zembla. De systemen zijn zo gebruikersonvriendelijk dat veel politiemensen niet alle informatie invoeren. “De basisvoorziening handhaving (BVH) is voor de meeste collega’s een trauma”, zegt Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond. Jan Stikvoort, korpschef Hollands-Midden meent dat er niet minder informatie wordt ingevoerd, maar wel onzorgvuldiger. “Om te gebruiken, is het een ramp.” (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven