Minder omzet juridische dienstverleners

Delen:

De juridische en economische dienstverleners hebben in het vierde kwartaal van 2011 duidelijk minder omgezet dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Het was de grootste omzetdaling in 2011. Over geheel 2011 daalde de gezamenlijke omzet van de juridische en economische dienstverleners licht. Alleen in het tweede kwartaal van 2011 werd er meer omzet geboekt. Dit toont aan dat de financieel-economische crisis niet aan deze branches voorbij gaat. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Uit de conjunctuurenquête van januari 2012 blijkt dat de ondernemers in de juridische en economische dienstverlening voor het eerste kwartaal van 2012 een forse stijging van de tarieven en een krimp van het personeelsbestand verwachten.

Eerste omzetverlies voor rechtskundige dienstverleners

Het vierde kwartaal van 2011 is het eerste kwartaal van 2011 waarin rechtskundige dienstverleners met een omzetdaling te kampen hebben. De omzet daalde in vergelijking met dezelfde periode van 2010 met 0,4 procent. Over geheel 2011 steeg de omzet met 2 procent. Deze stijging kwam vooral tot stand in de eerste helft van 2011.

Forse stijging

Ondanks de verslechtering van het economische klimaat in het vierde kwartaal van 2011 verwachten de juridische en economische dienstverleners voor het eerste kwartaal van 2012 een stijging van de omzet. Dit hangt samen met een stijging van de tarieven. Per saldo verwacht ruim een kwart van de ondernemers hun tarieven het komende kwartaal te verhogen. Over de werkgelegenheid is men negatief gestemd. Per saldo 6 procent van de bedrijven verwacht personeel af te stoten.

Klik voor meer cijfers hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven