Minder ontslagzaken door aantrekkende economie

Delen:

Beeld bij SARDoor de aantrekkende economie daalt het aantal zaken over arbeidsrecht. Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) concludeert dat op basis van nieuwe cijfers. In 2015 werden er bij Nederlands grootste juridische dienstverlener 17.210 zaken aangemeld. In 2014 waren dat er 19.500 en in 2013 nog 20.854.

Volgens SAR heeft het nieuwe ontslagrecht weinig invloed op de afname van arbeidszaken. Vorig jaar werd de Wet Werk en Zekerheid van kracht, waardoor het moeilijker en goedkoper wordt om een werknemer te ontslaan. “De invloed van het nieuwe ontslagrecht op het aantal ontslagverzoeken is minimaal,”zegt arbeidsrechtjurist Bas Kersten van SAR donderdag 4 februari in het AD. Hij constateert ook dat werkgevers bij slecht functionerende medewerkers of verstoorde verhoudingen liever een regeling aanbieden dan naar de kantonrechter te gaan.

Eerder dit jaar werd al bekend dat rechters kritischer zijn gaan kijken naar de gronden voor ontslag. In veel gevallen wijst de rechter een ontslag af omdat een goed onderbouwd dossier ontbreekt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven