“Minister van Veiligheid en Justitie moet Wet op de rechterlijke organisatie gaan naleven”

Delen:

16 juni Minister moet wet gaan nalevenDat de rechtspraak te weinig geld krijgt – vindt de rechtspraak zelf – komt doordat het kabinet zich niet houdt aan de Wet op de rechterlijke organisatie. Volgens deze wet moet er voor goede rechtspraak zoveel geld komen als ‘objectief nodig’ is. Nu is het budget van het ministerie van Veiligheid en Justitie leidend, concluderen Kees Sterk en Frans van Dijk van de Raad voor de rechtspraak in een artikel in het NJB. “Er wordt niet gekeken wat nodig is voor goede rechtspraak maar hoeveel er beschikbaar is.” Ze roepen de minister op de wet beter na te leven.

Het huidige financieringssysteem, dat sinds 2002 bestaat, bepaalde dat ‘objectief’ moet worden berekend hoeveel geld de rechtspraak nodig heeft. Dat werkte tot 2010 ‘redelijk’, constateren Sterk en Van Dijk. “Maar sinds de economische crisis kijkt de minister van Veiligheid en Justitie niet meer naar wat er nodig is voor goede rechtspraak, maar naar hoeveel geld er is.” Daardoor kreeg de rechtspraak algemene kortingen opgelegd, waardoor rechters niet meer de tijd en aandacht kunnen besteden aan rechtszaken die zij nodig achten. Ook voorziet het huidige systeem niet in middelen voor vernieuwing. Zo legden de herziening van de gerechtelijke kaart (2013) en het moderniseringsprogramma Kwaliteit en Innovatie een groot beslag op mensen en middelen. Tot slot houdt het systeem onvoldoende rekening met nieuwe wetgeving, stellen Sterk en Van Dijk. “De invoering van bijvoorbeeld meer spreekrecht voor slachtoffers leidt direct tot een langere duur van rechtszaken.” Sterk en Van Dijk pleiten ervoor dat het kabinet bij besluitvorming over een nieuwe wet meteen vaststelt hoeveel middelen de rechtspraak erbij moet krijgen. “Dit voorkomt geruzie bij het begin van de nieuwe prijsperiode.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven